Vádat emeltek három férfival szemben, akik ittasan különös kegyetlenséggel bántalmazták ismerősüket

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség súlyosabban minősülő emberölés kísérlete miatt emelt vádat három férfival szemben, akik ittasan különös kegyetlenséggel bántalmazták ismerősüket.

A vádirat szerint az elkövetők 2022. július 25-én késő délután Debrecen belvárosához közel, az egyik utcában több ismerősük társaságában szeszes italt fogyasztottak és beszélgettek. Estefelé csatlakozott hozzájuk a sértett, aki a társasággal együtt alkoholt fogyasztott, közben többször bementek egy közeli élelmiszerüzletbe, hogy további italokat vásároljanak, amiket együtt fogyasztottak el.

Az utcán társalgó férfiakhoz röviddel 21 óra előtt odalépett a kicsit távolabb beszélgető, erősen ittas elkövető és előzetes szóváltás nélkül deréktájon térdelte a sértettet. Az agresszív vádlottat a jelen lévők próbálták távol tartani a férfitól, aki dühében belerúgott egy közeli kerékpártárolóba, majd féltestvérével, az idősebb vádlottal kezdett el kötekedni. Ezt meglátta a sértett, majd az őt ért rúgás miatt odalépett hozzájuk és megütötte a bántalmazóját. Az idősebb elkövető megpróbált a két férfi közé állni, de a fiatalabb ismét megütötte a sértettet. Ekkor lépett oda hozzájuk a társuk, aki próbálta kibékíteni őket, azonban az ittasan veszekedő férfiak többször megütötték egymást és dulakodtak.

A verekedés közben az idősebb elkövető elővette a 12 cm pengehosszúságú kését, amivel egyszer mellkason szúrta a sértettet, akit eközben az egyik társa a földre szorított, a másik pedig a férfi lábát húzta, majd mindhárman többször megütötték és fejen rúgták a sértettet. Egy idő után a fiatalabb vádlott próbált véget vetni társai cselekményének, de egyikük tovább rugdosta az ekkorra már eszméletlen férfit.

Az elkövetők különös kegyetlenséggel bántalmazták a magatehetetlen férfit, aki emiatt életveszélyes állapotba került, és életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, tettüket részben beismerő bántalmazókat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, egyiküket és a megsérült férfit továbbá garázdaság vétségével vádolja. A főügyészség a vádiratában a törvényi feltételek fennállása esetén a bántalmazókkal szemben 11, 12, illetve 7 év fegyházbüntetés és különböző tartamú közügyektől eltiltás, míg a megsérült férfival szemben az általa elkövetett garázdaság miatt 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !