Több mint kétmillió forintot lopott el gondozójától egy beteg nő Komárom-Esztergomban

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a betegségében neki segítő nőtől lopott több mint kétmillió forintot.

A vádirat szerint a sértett néhány napig az elkövető dorogi lakásában tartózkodott azért, hogy a beteg nő segítségére legyen a családja és a háztartás ellátásában. Az elkövető bement a gondozó nő által használt szobába, ahol pakolás közben megtalálta a sértett megtakarított pénzét tartalmazó táskát. A sértett éppen nem tartózkodott a lakásban.

Az elkövető a sértett pénzéből ellopott 2 100 000 forintot, amelyből 570 000 forintot egy ismerősének adott, aki nem tudott a pénz lopott voltáról, utóbb ez a férfi visszaadta ezt a  sértettnek. A lopott pénz nagy részét az elkövető ismeretlen személyek felé fennálló tartozásai kiegyenlítésére költötte el. A pénzből a nyomozó hatóság 140 000 forintot lefoglalt a vádlottól, majd azt a sértettnek visszaadta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !