Több mint kétmillió forintnyi hamis ruhát találtak egy somogyi piacon

Több mint kétmillió forintnyi hamis ruhát találtak egy Somogy vármegyei piacon áruló nőnél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

Azt írták: a pénzügyőrök a szántódi piactér ellenőrzésénél azt látták, hogy a nő eladásra kínált luxus márkajelzésű ruhákat, pólókat, rövidnadrágokat és melegítőket. A népszerű termékek silány minőségén látszott, hogy gyenge színvonalú utánzatok voltak. A kereskedő a pénzügyőrök célirányos kérdéseire úgy felelt, hogy portékáit Szabadkán vásárolta - tudatta a vámhivatal.

A kínálatot a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, amelyekről megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba - tették hozzá.

A járőrök a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást. Az 54 éves nő ellen szabálysértési- és büntetőeljárás is indul - olvasható a közleményben.

A NAV felhívta a vevők figyelmét, hogy aki kétes eredetű helyről vásárol, az veszélynek teheti ki önmagát, mivel a hamisított termékek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek. (Fotó: NAV)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !