Több embert dohánylopáson értek a NAV munkatársai

A dohánytermés betakarítását ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, amikor több embert is lopáson kaptak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a több száz kilogramm dohányt lefoglalták, az elkövetőkkel szemben eljárás indult - tájékoztatta a NAV Bevetési Igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint az egyik esetben egy dohánylevelekkel teli zsákot cipelő idős asszonyra lettek figyelmesek a pénzügyőrök, hazáig kísérték, ahol kiderült, hogy a padláson tetőlécekre fűzve szárította a leveleket, amelyeket aztán a hálószobában és a fatárolóban dolgozott fel. Több mint kétszáz kiló dohánylevél került elő a lakásból.

Néhány nappal később a rendőrség hívta fel a NAV munkatársainak figyelmét egy 26 éves férfira, akinek házában dohányvágó állványt, fóliázó gépet, mérleget és darálót is találtak, a 84 kilogramm "fogyasztási dohány" és több mint nyolcvan kiló dohánylevél mellett.

A járőrök a dohánytermékeket lefoglalták, az elkövetőknek lopás, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is felelniük kell - közölte a NAV.

Felhívták a figyelmet arra, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vettek között értékesíthető közvetlenül; dohánylevél "napszámos" munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !