Rendőrkézen a sószórós rabló

Járókelők tettek bejelentést a rendőrségre arról, hogy két férfi dulakodik Debrecenben, az Irén utcában. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol már csak az egyikőjüket találták meg. Az 58 éves férfinak vérzett a feje és arról számolt be, hogy megpróbálták kirabolni. A járőrök perceken belül megtalálták a támadót egy közeli utcában, elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves férfi egy helyi buszon kezdte el zaklatni a sértettet. Többször megfenyegette, megütötte és a hátizsákját, valamint a mobiltelefonját követelte. Amikor leszálltak a buszról ellökte áldozatát, kitépte a kezéből a táskát és sietve próbált egérutat nyerni, a sértett azonban utána szaladt. Az elkövető ekkor elővett a zsebéből egy sószórót és annak tartalmát beleborította az arcába, majd többször megütötte a fejét az üvegcsével.

A rendőrök a táskát és a benne lévő készpénzt, iratokat, különböző értéktárgyakat hiánytalanul megtalálták, a sértettet pedig a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A román állampolgár gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.  A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !