Önbíráskodás egy budapesti irodaházban (videó)

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 54 éves férfival szemben, aki egy társával együtt, 2021 februárjában egy belvárosi irodaházba beszélt meg üzleti találkozót a sértettel, valójában azonban egy általuk jogosnak vélt korábbi tartozást akartak rajta behajtani, és ennek érdekében megfenyegették, valamint az egyikük meg is ütötte a férfit.

A vádirat szerint az ügy sértettje üzleti lehetőséget ajánló, befektetőket kereső internetes hirdetést adott fel. A vádlott és ezidáig ismeretlen társa, 2021 januárban jelentkezett a hirdetésre, majd több alkalommal telefonon egyeztettek a sértettel az üzleti lehetőségről. 

Ezt követően a felek 2021. február 11. napjára egy találkozót beszéltek meg, amelynek céljából a sértett egy belvárosi irodaházban kibérelt egy irodahelyiséget. Az irodában a vádlott és társa úgy ült le az asztalhoz, hogy a sértettet közrefogták, majd közölték vele, hogy valójában nem befektetési céllal érkeztek. A vádlott ekkor a sértett asztalon lévő laptopját és telefonját olyan távolságra tolta, hogy azt a férfi ne érje el, valamint a telefonon azt is ellenőrizte, hogy a hangrögzítő be van-e kapcsolva. Ezután az elkövetők arrogáns és fenyegető hangnemben tudatták a férfival, hogy egy másik ügy miatt akartak vele találkozni. Emlékeztették a sértettet, hogy korábban egy befektető 2 000 000 forint készpénzt adott át neki egy olyan projektre, amely végül nem valósult meg, és közölték, hogy ők ennek az összegnek – mint jogosnak vélt tartozásnak – a visszafizetését követelik. A sértett a követelést vitatta, elmondta, hogy a szóban lévő összeg nem kölcsön volt, hanem befektetés, erre azonban a vádlott még ingerültebb lett, felugrott a székről, és arcon ütötte a férfit, majd azzal fenyegetőzött, hogy ha feljelenti a rendőrségen, akkor neki és családjának is baja lesz.

A fenyegetés hatására a sértett ígéretet tett, hogy másnap találkozik velük, és visszafizet nekik 500 000 forintot. A találkozót a Nyugati téren lévő parkolóba beszélték meg, ahol azonban a vádlottat a sértett által előzetesen értesített rendőrök várták és elfogták.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az 54 éves férfit társtettesként elkövetett önbíráskodás bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !