Megvertek és kiraboltak egy idős embert Hosszúpályiban

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú és két felnőttkorú vádlott ellen. Az elkövetők a sértett boltjából loptak, majd később őt megverték, ezzel egyidejűleg készpénzt, csokoládét és szeszes italt vettek el tőle.

A vádirat szerint a vádlottak mindannyian Hosszúpályiban laknak és jó kapcsolatban vannak egymással. Az elkövetőknek tudomása volt arról, hogy a sértett Hosszúpályiban lévő házánál, az udvaron egy vegyesboltot üzemeltet. 2022. szeptember első felében a vádlottak közös elhatározást követően a késő esti órákban elmentek a sértetthez és a vegyesbolt árukiadó ablakának lemezét felfeszítve jelentős mennyiségű szeszes italt loptak el 46 050 forint értékben.

Röviddel e cselekmény után, 2022. szeptember 25-én a fiatalkorú és az egyik felnőttkorú elkövető előzetes megegyezésüknek megfelelően 22 órakor ismét elmentek a sértetthez, és az udvarra a kerítésen át bemásztak. Ekkor az udvaron sétáló sértett észrevette és felszólította őket, hogy hagyják el az ingatlanát. Ennek ellenére a vádlottak rátámadtak a férfira, a felnőttkorú vádlott kivette a sértett kezéből a botot, majd társával együtt többször megütötték a sértett fejét és az arcát, aki ennek következtében a földre esett. A vádlottak a földön fekvő idős férfit többször testszerte megrúgták, eközben tőle alkoholt és készpénzt követeltek. A sértettet a fiatalkorú vádlott egy ott talált felmosónyéllel megütötte. Ezt követően a vádlottak a sértettet bevitték a házba, ahol a felnőttkorú vádlott a szobákban értékek után kutatott és magához vette a férfi pénztárcáját a benne lévő 88 000 forinttal együtt, továbbá egy üveg házi pálinkát, két dobozos sört, valamint egy kisdobozban tárolt 12 000 forint váltópénzt.

A támadók tovább fenyegették és készpénz átadására szólították fel a sértettet, aki tartva az újabb bántalmazástól, a nála lévő kulccsal az udvaron lévő vegyesbolt ajtaját kinyitotta, ahonnan a vádlottak közel 8.000 forint értékű csokoládét, energiaitalt és szeszes italt loptak, majd elmentek.

A sértettnek könnyű sérülési keletkeztek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, erejére és a sérülések helyére, a vádlottak szándéka nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések okozására irányult.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !