Meghalt az anyuka, aki epekőműtétre feküdt be a dunaújvárosi kórházba, a főigazgató szerint nem történt mulasztás, ez a „természetes kockázat kategóriája”

Egy hónapja mélyaltatásban feküdt az a 36 éves anyuka, aki egy rutinbeavatkozás után került életveszélyes állapotba - írta meg korábban az RTL. A nő epevezetékéből kellett epekövet eltávolítani, ám a dunaújvárosi kórházban csak napokkal később vették észre, hogy a járat kiszakadt.

A Blikk információ szerint az édesanya négy héttel a műtét után elhunyt. A nő párja úgy véli, hibázhattak az orvosok, ezért jogi lépést fontolgat, ám a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, dr. Jobbágy Lajos szerint a belső vizsgálatuk alapján a betegellátás során szakmai mulasztás nem történt, úgy fogalmazott ez a „természetes kockázat kategóriája.”

Dr. Ábrahám László műhibaperekkel foglalkozó ügyvéd elmondása szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetésnek is minősülhet a cselekmény.

Dr. Jobbágy Lajos, a kórház igazgatója elmondása szerint a műtétet végző osztályvezető doktornő 2017 óta végez ilyen epekő-eltávolító endoszkópos műtétet az intézményükben, azóta 640 beavatkozásból a mostani a második, ahol szövődmény alakult ki.

Az igazgató úgy véli, nem lehet megállapítani egyértelműen, hogy orvosi hiba miatt szakadt ki az epevezeték, hozzátéve azt is, hogy „a biológia, maga a kő is képes ilyen problémát okozni”. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !