Még élt és ficánkolt a nyolccentis féreg, amit egy 64 nő agyából távolítottak el

Hasi fájdalmak, hasmenés, állandó száraz köhögés, láz, valamint feledékenység és depresszió. Ezekkel a panaszokkal ment kórházba egy 64 éves ausztrál nő, akin az utóbbi panaszok miatt végeztek el egy MRI-vizsgálatot az orvosok, akik legnagyobb meglepetésükre egy fonálféregre bukkantak a nő agyában, írta meg az MTI.

A nyolc centiméteres fonálféreg (Ophidascaris robertsi) még élt és ficánkolt, amikor eltávolították a 64 éves nő agyából.

Ausztrál kutatók egy kedden nyilvánosságra hozott tanulmányban elmondták, hogy féreg jellemzően a szőnyegmintás piton nyelőcsövében, gyomrában élősködik. Sanjaya Senanayake, a tanulmány egyik szerzője egy közleményben hangsúlyozta: a világon először bukkantak Ophidascarisra emberben, és tudomásuk szerint korábban még nem találtak ilyen férget emlős agyában.

Az orvosok azt gyanítják, hogy a féreglárvák a nő egyéb szerveiben – például tüdejében és májában – is megtalálhatók.

A kutatók szerint az élősködő lárvája növényi közvetítővel juthatott az Új-Dél-Walesben, egy tóvidéken élő nő szervezetébe. Az asszony új-zélandi spenótot gyűjtött, amelyen vélhetőleg a parazita petéjével szennyezett pitonürülék volt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !