Közlekedési táblával támadt járművekre egy férfi Budapesten (videó)

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfival szemben. Az elkövető egy kiszakított közlekedési táblával zavarta a közlekedést a X. kerületben, majd hónapokkal később egy villamost dobott meg kővel, amivel a villamosközlekedést jelentős mértékben megzavarta.

A vád szerint a vádlott bódult állapotban, egy X. kerületi körforgalomnál kiszakított a helyéről egy közlekedési táblát. A férfi kisétált az úttestre, és a táblával a kezében először egy gépkocsi felé futott, amely kitért előle, majd egy busz felé indult meg, amelynek a sofőrje emiatt fékezésre kényszerült. A vádlott ezután visszasétált a járdára, majd ott súlyemelést végzett a közlekedési táblával, amit végül letett a járdára. A férfi a cselekményével a közlekedésben résztvevők testi épségét veszélyeztette.

A vádlott hónapokkal később ittas állapotban, egy II. kerületben közlekedő villamos első szélvédőjét dobta meg egy kővel. A villamos vezetője ezt észlelte, ezért a szerelvénnyel intenzíven fékezett, ennek ellenére a kő a jármű a szélvédőnek csapódott és azt betörte. A rongálás következtében a szerelvényben több mint 100 000 forint kár keletkezett, és bár személyi sérülés nem történt, annak reális veszélye fennállt. Ezen túlmenően, az adott vonalon a villamosforgalom mintegy 2 órán keresztül szünetelt, 10 darab pótlóbuszt kellett szolgálatba állítani, és mindez kb. 2000 utas utazását érintette.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közérdekű üzem működése megzavarásának bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !