Kölcsönkérte ismerős autóját, levágatta róla, majd értékesítette a katalizátort

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 45 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki az ismerősétől kölcsönkért gépkocsiról levágatta, majd értékesítette a katalizátort.

A vád szerint a vádlott a sértettől pár napra kölcsönkérte annak személygépkocsiját, majd azt egy autószerelőhöz vitte. A férfi azért, hogy a katalizátor értékesítéséből pénzhez jusson, a sértett tudta és engedélye nélkül a személygépkocsi katalizátorát - a bűncselekmény elkövetéséről nem tudó - autószerelővel kivágatta, a helyét behegesztette. A vádlott a személygépkocsi 387 177 forint értékű katalizátorát értékesítette.

Az elkövető a személygépkocsit visszavitte a sértettnek, azonban a katalizátor hiányát nem jelezte, az ismerős csak napokkal később vette észre műszaki hibára utaló jelekből.

A vádlott a cselekményével – a katalizátor pótlásának munkadíjával együtt – összesen 408 177 forint kárt okozott, amit az eljárás során a sértett által elfogadott 400 000 forint megfizetésével megtérített.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt a napokban emelt vádat a férfi ellen, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !