Hamis feljelentéssel akart pénzhez jutni egy férfi Zalában

Hamis feljelentéssel akart pénzhez jutni az a férfi, akinek ügyében a Zalaegerszeg Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

A vádlott feljelentést tett a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. Állítása szerint a Bécsből Zalaegerszegre tartó személyvonat fülkéjéből, amíg ő aludt, eltulajdonították sporttáskáját, a benne található ruhákkal, pénztárcával, iratokkal és telefonnal együtt. Elmondása szerint 873 000 forint kára keletkezett. A feljelentés megtétele után a férfi kérésére a rendőrségen áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást állítottak ki.

A vádlottat másnap lopás vétsége miatt a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, amikor bevallotta, hogy a korábbi feljelentésében foglaltak nem igazak: értékeit nem lopták el, csak azért találta ki, mert az áldozatsegítő támogatással akart pénzhez jutni. 

A vádlottra a bíróság hatóság félrevezetésének vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetővégzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !