Halálra harapdáltak egy férfit a tűzijáték miatt megvadult kutyák Szentesen

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki úgy tartotta kutyáit, hogy azok az utcán sétálókra támadtak.

A vádirat szerint a vádlott egy szentesi kertes ingatlanban lakott családjával és több kutyával együtt. Az udvarba egy házilag eszkábált nagykapun lehetett bejutni, amely azonban nem felelt meg a biztonságos kutyatartás feltételeinek, alkalmatlan volt arra, hogy a zárva tartást biztosítsa. Ezen túlmenően a férfi kutyáit falkában tartotta, semmilyen oltásban nem részesültek, ápolatlanok voltak, az udvaron felhalmozott hulladék között éltek. Mindezeken túlmenően a ebek fajtájuk miatt speciális odafigyelést, nevelést igényeltek volna, amelyet a gazdájuk szintén elmulasztott, ezért fokozatosan egyre agresszívebbé váltak.

A 2021. augusztus 20-i tűzijáték a kutyákat felingerelte és a kapun ketten kijutva rátámadtak egy másnap hajnalban hazafele tartó férfira. A sértett védekezni nem tudott, a számtalan harapás miatt a helyszínen életét vesztette. A kutyák ezután egy idős, biciklivel közlekedő nőre támadtak, aki a táskájával próbált védekezni és felhívni egy ismerősét. A nő és az ismerőse egy autóba ugrottak, melyet követően a kutyák a gépkocsit támadták. A helyszínre érkező rendőrök is csak gázspray használatával tudták a kutyákat megfékezni. A nőnek súlyos sérülései keletkeztek.

A állatokat később egy állatmenhelyen elaltatták.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és súlyos testi sértés vétségével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !