Friss jogosítvánnyal okozott súlyos balesetet a húsz éves gyorshajtó Pásztó térségében

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy rimóci fiatalemberrel szemben, aki gyorshajtással okozott súlyos balesetet Pásztó térségében.

A vád szerint a jogosítvánnyal akkor még csak hét hónapja rendelkező húsz éves fiatal Pásztó felől Alsótold irányába vezette személygépkocsiját, egy olyan útszakaszon, ahol 60 km/h sebességkorlátozás volt érvényben.

Az autó - amelynek sebessége a sebességkorlátozás ellenére 86-91 km/h volt -  egy lejtős kanyarban megcsúszott a vizes úttesten, majd a vádlott kormánymozdulatai miatt a bal oldali forgalmi sávba sodródott.

Ekkor érkezett szemből, 50-55 km/h sebességgel egy személygépkocsi, melynek vezetője a  vádlott által vezetett gépkocsit észlelve azonnal fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni, így a két autó frontálisan ütközött.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő sértett 8 napon túli, utasa és a vádlott pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A baleset oka a vádlott gyorshajtása, valamint a megcsúszás utáni helytelen kormánykorrekciói voltak.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a fiatal férfi ellen a Pásztói Járásbíróságon, amelyben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !