Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezi az ügyészség a nevelt lányát évekig szexuálisan bántalmazó nevelőapával szemben

Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azzal a férfival szemben, aki a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan abuzálta.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat egy korábban Magyarországon és az Egyesült Királyságban is erőszakos bűncselekmények miatt szabadságvesztésre ítélt, jelenleg 47 éves férfi ellen, szexuális bűncselekmények miatt.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt, mint többszörös visszaesőt bűnösnek mondta ki 2 rendbeli szexuális erőszak elkövetésében, amelyért őt halmazati büntetésül 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, egyben kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a férfi a felesége korábbi házasságából származó, és velük egy háztartásban élő, a terhelt nevelése és felügyelete alatt álló lány gyermeket, annak 10 és 15 éves kora közötti időszakban, 2009-2014. között visszatérően szexuálisan abuzálta, annak eltűrésére kényszerítette.

Az ítélet ellen az ügyész az elkövető terhére, magasabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A terhelt az ítélet valamennyi rendelkezése miatt élt fellebbezési jogával, míg védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett indítványával az elkövető erőszakos többszörös visszaesői minőségének megállapítását és a törvény kötelező rendelkezése folytán vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés, továbbá végleges hatályú foglalkozástól eltiltás büntetés és felemelt időtartamú közügyektől eltiltás kiszabását kezdeményezte.

A Fővárosi Ítélőtábla a fellebbviteli ügyész indítványára az elkövető letartóztatását elrendelte, így fogvatartásban várja a másodfokú eljárás befejezését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !