Egy kerekesszékkel közlekedő időst rabolt ki Pilisen egy 58 éves nő és 18 éves férfi társa

Egy napon belül bilincselték a monori rendőrök azt az 58 éves nőt és 18 éves férfi társát, akik a gyanú szerint Pilisen egy kerekesszékkel közlekedő időst raboltak ki. Kezdeményezték a letartóztatásukat.

Egy 63 éves férfi bejelentésére indultak a helyi erők 2023. augusztus 13-án délután. A mozgásában korlátozott áldozatnak Pilisen állta útját egy nő és egy fiatal férfi, majd cigarettát kértek tőle. Az idős reagálni sem tudott, mire a fiatalembertől záporoztak a pofonok és az ökölcsapások, miközben nő társa kitépte a sértett nyakából az övtáskáját. A támadás következtében a sértett felborult a kerekesszékével – szerencsére csak könnyebben sérült –, a rablók elfutottak.

A helyszínre percek alatt kiérkező egységek forró nyomon eredtek az elkövetők után, egy napon belül mindkettőjüket elfogták.

Zs. Kevin beismerte a bűncselekmény elkövetését. Állítása szerint a férfi felállt a kerekesszékből és megütötte a társát, ő pedig csak a nőt védelmezte, ezért sújtott le több alkalommal az idősre. Aztán a rabolt pénzt elosztották egymás közt, aminek egy részét eldobta, a többit eldugta és elvásárolta. P. Józsefné nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, azonban vallomást nem tett.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett támadók ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, kezdeményezték letartóztatásukat. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !