Egy budapesti pláza felrobbantásával fenyegetett egy 39 éves férfi, több mint 1500 embernek kellett elhagynia az épületet

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki a segélyhívó számon azt a valótlan bejelentést tette, hogy az egyik újbudai bevásárlóközpontban bombát helyezett el, ami negyed órán belül robbanni fog. A fenyegetésre több mint 1500 embernek kellett elhagynia az épületet.

A vádirat szerint a vádlott a Keleti pályaudvarnál lévő egyik nyilvános telefonfülkéből tárcsázta a segélyhívó számot, amelyen azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy bombát helyezett el egy XI. kerületi plázában, ami 15 perc múlva robbanni fog.

A vádlott bejelentése alapján, az újbudai bevásárlóközpont teljes épületét kiürítették, ennek során kb. 1500-1700 embernek kellett elhagynia a plázát, az üzleteknek aznapra be kellett zárniuk, a tűzszerészek pedig a teljes épületet átvizsgálták.

Mindezekre tekintettel, az elkövető a fenyegetést tartalmazó valótlan bejelentésével a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !