Egy 10 éves kislányt és két nőt is szexuálisan zaklatott egy 19 éves külföldi férfi Szikszón

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a 19 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a Szikszón tartott augusztus 20-i rendezvényen – trágár kifejezések használata mellett – megragadta és fogdosni kezdett egy nőt, majd a földre húzva megpróbálta alsóruházatát levenni. A nő segélykiáltását észlelték a vele egy társaságban lévők, odasiettek, így a gyanúsított távozott a helyszínről.

A gyanúsított néhány perccel később két másik sértetthez ment oda, egyikőjüket - az RTL Híradó információi szerint egy 10 éves kislányt - simogatni kezdte, majd a másik nőt – miután az rászólt a férfira és nem hagyta magát megcsókolni – egy alkalommal ököllel megütötte, melynek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött. A gyanúsított ekkor megpróbálta a sértett ruházatát felhúzni, de cselekménye nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték azt, így a férfi ismét elszaladt a helyszínről.  

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet szexuális erőszak bűntettének kísérlete, garázdaság bűntette, könnyű testi sértés és szeméremsértés vétsége megállapítására. 

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatt kiszabható büntetés tartama miatt és arra is tekintettel, hogy külföldi állampolgár lévén csupán ideiglenesen, munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Minderre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !