Csomagküldő szolgálat nevében szerezte meg a bankkártya adatokat egy 19 éves ukrán férfi

Sajnos hazánkban is elszaporodott a csomagküldős SMS üzeneteken keresztül elkövetett visszaélések száma. A kiberbűnözők egy alkalmazáson keresztül személyes adatokat szereznek meg úgy, hogy akár netbankon tárolt adatokhoz is hozzáférnek - írta közleményében a rendőrség.  

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozóinak is elkötelezett célja az ilyen, és ehhez hasonló bűncselekmények visszaszorítása és felszámolása. Munkájuk meghozta az eredményt, látókörükbe került egy 19 éves fiatal férfi. Az ukrán állampolgár a gyanú szerint egy közismert csomagküldő szolgálat nevében küldött embereknek SMS-t egy olyan linkkel, amire ha a jóhiszemű vásárló rákattint, akkor minden bankkártya adata hozzáférhetővé válik.

A férfi épp egy debreceni ATM-nél vett fel több százezer forint készpénzt egyik áldozata bankszámlájáról 2023. augusztus 16-án, amikor a rendőrök elfogták. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !