Az MSZP bezárná a kiskapukat a szabálytalanul parkolók előtt, az erről szóló törvényjavaslatot a párt benyújtotta az Országgyűlésnek

Az MSZP az objektív felelősség kiterjesztésével és a közigazgatási bírság alkalmazásával bezárná a kiskapukat a szabálytalanul parkolók előtt - jelentette ki a szocialisták pártigazgatója online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt közölte: az erről szóló törvényjavaslatot a párt benyújtotta az Országgyűlésnek.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy júniusban már javaslatot nyújtott be a kerékbilincs alkalmazhatóságának eltörléséről, az intézkedés ugyanis már idejétmúlttá vált. Indokolatlanul korlátozza a tulajdonjogot, illetve a digitalizáció miatt ma már szinte elkerülhetetlen a szabálysértések és parkolási díjak befizetése - magyarázta.

Az objektív felelősség kiterjesztésével és a közigazgatási bírság alkalmazásával viszont az eddigi kiskapuk is bezárulnának a szabálytalankodók előtt - hangsúlyozta.

A javaslat azt is tartalmazza, hogy a bírság összegéből fele-fele arányban részesüljenek az önkormányzatok és az állam, hiszen az önkormányzati közterületfelügyelők, akik kiszabják a szabálysértési bírságokat, számos adminisztrációs terhet kénytelenek viselni.

Arról is szólt: a mostani javaslat része annak a sorozatnak, amelyet a közbiztonság és a közlekedésbiztonság javítása érdekében indított útjára az MSZP. Javaslataik kézzelfogható megoldásokat jelentenek egy-egy adott társadalmi problémára - mondta Molnár Zsolt. (MTI / Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !