Az izmait feszegette, vicsorított, majd bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőrt egy férfi Tolnában

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt nyomoz a rendőrt szidalmazó, majd bajonettel fenyegető férfi ellen.

A Tamási Rendőrkapitányság rendőre egy Tolna vármegyei település üzlethelyisége mellett azért intézkedett egy férfival szemben, mert a férfi izmait feszegetve, vicsorítva, kihívóan viselkedett vele szemben, illetve felé is köpött.

Az ittas állapotú férfi trágár szavakkal szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőrt, akinek el is kellett löknie magától a felé közeledő férfit annak érdekében, hogy távolt tartsa magától.

A végig agresszívan viselkedő férfi ekkor egy lépést hátrált, majd a „Na most figyelj!” felkiáltással a közelben lévő asztalon elhelyezett hátizsákjához nyúlt, amiben egy 24 cm pengehosszúságú bajonettet tartott. Miután a rendőr észlelte a bajonetett, annak megakadályozása érdekében, hogy a férfi azt használni tudja, ellökte őt a táskától.

A férfi ezt követően a lábszárán megrúgta az intézkedő rendőrt, aki ettől el is vesztette az egyensúlyát, majd amikor ismételten meg akarta őt rúgni, védekezésül megütötte a férfit. A rendőrnek csak ezt követően sikerült a férfit testi kényszer alkalmazásával, valamint a segítségére siető személyek közreműködésével megfékeznie.

A rendőr a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett, majd felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfi letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság el is rendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !