Az eldurvult családi vita során hátba szúrta rokonát egy férfi Debrecenben

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a rokonát egy hegyes eszközzel megszúrta a hátán.

A vádirat szerint a vádlott és annak családtagjai - az édesapja, illetve a sógora, valamint a sértett - egy debreceni családi rendezvényen voltak. Valamennyien szeszes italt fogyasztottak és az alkohol hatására a vádlott és az édesapja között vita támadt, amely tettlegességig fajult. Az apa ennek során rátámadt a fiára, azonban a sértett megpróbálta megakadályozni a tényleges bántalmazást, ezért közéjük állt és az apát elhúzta a fia közeléből. Ennek során azonban a feldühödött vádlott egy hegyes eszközzel a neki háttal álló sértettet a gerince mellett megszúrta, majd elfutott a helyszínről.

A sértettnek a szúrás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, azonban fennállt a reális lehetősége életveszélyes sérülés kialakulásának is. A vádlott ennek veszélyét felismerte, cselekményét ebbe belenyugodva követte el.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és rendelje el a pártfogó felügyeletét. Amennyiben a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a törvényszék a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre függessze fel.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !