A távoltartás ellenére felkereste és bántalmazta volt élettársát az 59 éves férfi

A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak az 59 éves férfinak a letartóztatását, aki a két héttel korábban elrendelt távoltartás ellenére ismét felkereste és bántalmazta volt élettársát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. július 27-én, délben, az egyik Tolna vármegyei községben a korábbi élettársa, egy 70 éves nő házához ment, ahol a sértettet egy 9 cm pengehosszúságú, hegyes késsel több helyen megsebesítette. A támadót a nyomozó hatóság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként, a főügyészség indítványára pedig a nyomozási bíró 2023. július 29-én négy hónapra távoltartását rendelte el a sértettől. Ennek értelmében a férfi sem közvetlenül, sem közvetett módon nem léphetett volna kapcsolatba a sértettel, őt nem közelíthette meg, sőt az általa lakott utcába se mehetett.

Az elkövető azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, és 2023. augusztus 12-én, délután, ittas állapotban ismét felkereste a az otthon tartózkodó sértettet. A házba a nyitott ajtón bement, és a nőt ismét bántalmazta, neki könnyű sérüléseket okozott. Miközben a nőt szidalmazta, a magával vitt kalapácsot felemelte, ám azzal végül nem ütött.

Mivel a gyanúsított a távoltartás szabályait szándékosan megszegte és a sértettet újra bántalmazta, ezért a főügyészség – elsősorban a további bűnismétlés megakadályozása és a sértett védelme érdekében is – indítványozta a letartóztatását.

A járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !