A neten keresett rá, hogyan ölheti meg gyermekeit, mindhárom lányával végzett a gyilkos anya

Egy 42 éves nő, Lauren Dickason kivégezte a két éves ikreit, valamint hat éves nővérüket is még 2021-ben Timaru városában, Új-Zélandon. Lauren először egy cipzárral próbálta megölni gyermekeit, majd végül párnákkal fojtotta meg őket. Ezután a saját ágyukba, a takaró alá tette a kis testüket, majd magával is megpróbált végezni, sikertelenül - írta meg a People, vette észre a Tények.

A gyilkos nő és férje, mindketten egészségügyi szakemberek, akik néhány nappal a gyilkosság előtt Dél-Afrikából Új-Zélandra költöztek. Új életet akartak kezdeni egy stabilabb élethelyzetet kialakítva távol a hazájuktól. A szörnyű merénylet idején a sebész férfi egy munkahelyi vacsorán vett részt, és csak onnan hazajövet szembesült a tragédiáról, amikor holtan találta mindhárom kislányát.

A gyilkos nő ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt, azzal érvelve, hogy a szülés után depresszióban szenvedett, mentális problémákkal küzdött, és nem tudta, hogy amit csinál, az rossz. Az ügyészek azonban rátaláltak a nő Google keresési előzményeire a telefonjában, köztük a „leghatékonyabb túladagolás gyerekeknél” keresésre is.

Az ítélet négyhetes tárgyalás után született meg. A bíróság elutasította a nő jogi védelmét az új-zélandi csecsemőgyilkossági törvények értelmében, és élete végéig börtönbe zárták.