A férfi előbb meglopta, aztán megverte a szabadszállási nőt

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lopás és aljas indokból elkövetett testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy szabadszállási utcában sétálva összetalálkozott a sértettel, akit pár órával azelőtt lopott meg. A sértett visszakövetelte a még mindig a vádlottnál lévő lopott dolgokat, a férfi azonban nem adta azokat vissza, sőt még meg is ütötte a nőt.

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi a kora esti órákban átment ismerősei – a sértett nő és férje – szabadszállási házához, ahol azonban senkit nem talált otthon. A vádlott meglátta, hogy a lakóház utcára nyíló ablakát szellőztetés céljából nyitva hagyták. Elhatározta, hogy kihasználja a kínálkozó alkalmat és a nyitott ablakon keresztül bemászott a házba.

A vádlott félt attól, hogy a sértett és családtagjai hazaérnek, ezért csak 10 percig volt bent a házban, ahol talált egy műanyag bevásárló szatyrot és abba gyorsan, válogatás nélkül beledobált mindent, ami a keze ügyébe került. A férfi különböző élelmiszerek és alkoholtermékek mellett két mobiltelefont, számos ékszert és némi készpénzt vett magához, majd a közel 400 000 forint értékű zsákmánnyal távozott a házból.

Órákkal később az elkövető az eltulajdonított tárgyak egy részét tartalmazó szatyorral a kezében sétált a városban, amikor a sértettbe botlott. A nő felismerte a tőle ellopott értékeket és visszakövetelte azokat a férfitől, aki azonban tagadta, hogy azok lopottak lennének. Ezután a nő ráfogott a férfi kezében tartott bevásárlószatyorra és megpróbálta visszavenni azt, a vádlott azonban – azért, hogy a korábban eltulajdonított tárgyakat megtartsa és a felelősségre vonást elkerülje – egy alkalommal, ököllel arcon ütötte a sértettet. A bántalmazást látva egy járókelő sietett a sértett segítségére, emiatt a vádlott az értékeket hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás következtében a nő 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás és aljas indokból elkövetett testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !