Ugyanazzal a trükkel próbálta megúszni az elfogást két, tekintélyes bűnlajstrom miatt körözött férfi Budapesten

Ugyanúgy próbálta megúszni az elfogást két, tekintélyes bűnlajstrom miatt körözött férfi Budapesten - közölte a rendőrség.

Két magyar bírósági elfogatóparancs azért volt érvényben egy 44 éves férfi ellen, mert nem kezdte meg a pénzmosás és csalás miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését, míg a német hatóságok vagyon elleni bűncselekmények miatt adtak ki ellene európai elfogatóparancsot. S. Róbert feltételezett tartózkodási helyeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya térképezte fel. A keresett férfi nyomára a főváros XX. kerületében jutottak, ahol 2023. június 28-án a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói egy buszmegállóban fogták el. S. Róbert először testvére személyi igazolványával próbálta igazolni magát, de a rendőröket nem tudta megtéveszteni, és büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. Testvére adatainak felhasználása miatt közokirat-hamisítás gyanúja miatt is eljárás indul.

A BRFK célkörözési nyomozói adatgyűjtést követően 2023. június 29-én a XIII. kerületben fogtak el egy 32 éves férfit, aki ellen csalás miatt négy, míg kiskorú veszélyeztetése miatt további egy bírósági elfogatóparancs volt érvényben. Először K. Dávid is tett egy bátortalan kísérletet, hogy testvére keresztnevét mondja be az igazoltatáskor, de gyorsan belátta, hogy értelmetlen lenne ezzel újabb bűncselekményt elkövetni. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, majd őrizetbe vették.​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !