Tragédiába torkollott a tettlegességig fajult veszekedés

Rendszeresen veszekedett a férfi rossz szokásai miatt a vádlott és a sértett. Egy alkalommal, a vitát követően a nő késsel szúrt a sértett combjába, aki a vérveszteség miatt belehalt a sérülésébe. Halált okozó testi sértés bűntette miatt a Pest Vármegyei Főügyészség emelt vádat a terhelt ellen, a Budapest Környéki Törvényszék pedig nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

2017 környékén, miután megismerkedtek, a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatot létesítettek. Kapcsolatuk során sokat veszekedtek, egyebek mellett a sértett káros szerhasználata és anyagi jellegű problémák miatt. Előfordult, hogy a konfliktus tettlegességig fajult a felek között, két alkalommal pedig a vádlott megszúrta a sértett lábát, a férfi azonban egyik esetben sem fordult orvoshoz.

2021 őszén a sértett elköltözött a vádlottól, majd 2022 tavaszán ismét összeköltöztek. 2022. március 25-én a felek veszekedni kezdtek, mivel a vádlott szerint a sértett kábítószert fogyasztott. Ekkor a vádlott bement a lakókocsijukba, de mivel a sértett nem ment utána, magához vett egy kést, amivel combon szúrta a sértettet. Bár később a nő értesítette a mentőket, mire a szolgálat munkatársai a helyszínre értek, a férfi életét vesztette.

A sértett halálát vérvesztéses sokk okozta - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A törvényszék a vádirati tényállás lényegi részével egyetértve a terheltet testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért őt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntés elleni jogorvoslat benyújtására az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtottak be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !