Mintegy 8 millió forint értékben foglaltak le hamis LEGO játékot a NAV

Mintegy 8 millió forint értékben foglaltak le hamis LEGO játékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vámkezelés közben - közölte a vámhivatal hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

Azt írták, a tulajdonos import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a konténerben található 97 doboz (távol-keleti származású) építőjáték feltehetően szellemi tulajdonjogot sért. A dobozok három különböző típusú, sok apró műanyag kockából összerakható sportkocsi darabjait rejtették.

A pénzügyőrök értesítették a szellemi tulajdon jogosultjának képviselőjét. Beigazolódott, hogy a védjegyjogosult engedélye nélkül akarták forgalomba hozni az ábrás védjegyoltalom alatt álló termékekre hasonlító játékokat, amelyek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére - tették hozzá.

A NAV Munkatársaink a mintegy 8 millió forint értékű hamis játékot lefoglalták és intézkedtek megsemmisítésükről. Az ismeretlen eredetű hamisítványok az egészséget is veszélyeztethetik, ezért megvásárlásuk, használatuk kockázatos - olvasható a közleményben. (MTI / Fotó:  Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !