Megdobta a buszsofőrt egy energiaitalos dobozzal, súlyosításért fellebbezett az ügyészség

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést szabott ki egy 39 éves férfival szemben, aki úgy szállt fel az egyik budapesti buszra, hogy a kutyáján póráz és szájkosár sem volt, majd az ezt szóvá tevő buszsofőrrel agresszívan viselkedett, és ennek során hozzá vágott egy energiaitalos dobozt. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlott a Boráros téri buszmegállóban úgy szállt fel az egyik buszra, hogy a kutyájára - az utazás erre vonatkozó szabályai ellenére - sem pórázt, sem szájkosarat nem tett. A felszállást követően, a vádlott leült az egyik ülésre, a kutya pedig felugrott a mellette lévő másik ülésre.

Az autóbusz vezetője ezt észlelte, ezért odament a vádlotthoz és felszólította őt az utazási szabályok betartására, egyúttal arra kérte, hogy a kutyát vegye le az ülésről és tegyen rá pórázt. A vádlott nem tett eleget a sofőr felszólításának, hanem közölte vele, hogy üljön a helyére, vezessen és a saját dolgával törődjön, majd a sofőr ismételt felszólítására már kifejezetten ingerült lett és szidalmazni kezdte a buszvezetőt.

A sértett ekkor telefonon értesítette a segélyhívó központot és rendőri segítséget kért, amit hallva, a vádlott végül felállt a helyéről és szitkozódva elindult az ajtó felé, de aztán visszafordult, és megdobta a buszsofőrt a kezében lévő energiaitalos dobozzal, ami a sértett oldalát találta el, tartalma pedig a sértett ruházatára ömlött. A vádlott ezután leszállt a buszról, de ezután is hangosan szidalmazta a sértettet, és a rendőrök kiérkezéséig végig indulatosan viselkedett vele.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróágra. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság nyomban ítéletet hirdetett, amelyben a vádlottat vád szerint bűnösnek mondta ki, és ezért 312 óra közérdekű munka büntetésre és 200 000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az eljáró ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A fellebbezést a Fővárosi Főügyészség fenntartotta, és az ügy iratait továbbította az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !