Megbukott a próbavásárláson, papuccsal támadt a NAV-osokra az engedély nélkül ruhaneműket árusító nő

A Marcali Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes évei végén járó nővel szemben, aki miután megbukott a próbavásárláson, agresszívan lépett fel az adóellenőrökkel szemben.

A vád lényege szerint adat merült fel arra, hogy a vádlott és élettársa a Marcali járásban található ingatlanukon engedély nélkül különböző ruhaneműket árusítanak a lakóházhoz tartozó melléképületben. Ennek ellenőrzése végett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai civilben próbavásárlást végeztek náluk.

A próbavásárlás során az adóellenőrök a vádlottól 20 000 forintot meghaladó értékben vásároltak különböző ruhaneműket, aki azonban a vásárlást követően nyugtát, illetve egyéb bizonylatot nem adott a sértetteknek. Miután az ellenőrök az üzlethelyiséget elhagyták, az udvarról értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes járőrosztályát. A sértettek ezután visszamentek az üzlethelyiségbe, ahol igazolták magukat, majd kifogásolták a nyugtaátadás elmulasztását.

A vádlott emiatt indulatos lett, becsmérlő kijelentéseket tett az adóellenőrökre, majd agresszívan elindult feléjük, akik emiatt hátrálni kezdtek. A vádlottat végül az időközben a helyszínre érkező pénzügyőrök tartóztatták fel, a nő azonban ekkor levette a lábán lévő papucsot, majd hangosan kiabálva a lábbelit a tőle kb. 2-3 méter távolságban lévő sértettek felé akarta dobni, de a pénzügyőrök erélyes felszólítása miatt cselekményével végül felhagyott

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !