Lopásból próbált megélni a munkanélküli lajosmizsei férfi

Alig fél hónap alatt hét vagyon elleni bűncselekményt követett el az a 28 éves lajosmizsei lakos, akit a nyomozók 2023. június 29-én 10 óra 10 perckor elfogtak és előállítottak.

A férfi a gyanú szerint június 9-én egy házból százezer forintot emelt el a tulajdonos figyelmetlenségét kihasználva. Június 22-én egy panzióba látogatott el. Azonban nem szobát akart bérelni, hanem besurrant az épületbe, és az egyik szobából pénzt lopott - közölte a rendőrség.

További öt esetben a sértettek meggondolatlansága segítette ahhoz, hogy értékekhez jusson. Út mellett parkoló, lezáratlan kocsikat keresett – és talált is. A sofőrök minden esetben csak rövid időre hagyták el autóikat, de ez éppen elég volt a tolvajnak ahhoz, hogy az utasteret átkutassa, és pénzt, iratokat zsákmányoljon.

A kecskeméti rendőrök megnézték, elemezték a bűncselekmények környékén fellelt térfigyelő kamerák felvételeit, és ennek során bukkantak rá egy ismerős arcra. A videókon lévő férfi nem volt ismeretlen a zsaruk előtt, mivel korábban már hallgatták ki lopási ügyekben. A jelenleg hétrendbeli lopással gyanúsított tolvajt a kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !