Élettársa aranyérmeiből lopott több mint 1 millió forint értékben

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen lopás bűntette miatt, aki a közösen használt lakásukban az élettársa tulajdonában lévő és az ágyneműtartóban tárolt bőröndből aranyérméket lopott el több mint egymillió forint értékben.

A vádirat szerint a vádlott 2022. március és május hónapokban az élettársával együtt Mezőkövesden közösen használt lakásban, az egyik szobában lévő ágy ágyneműtartójában tárolt bőröndből – legalább három különböző időpontban – az élettársa aranyérmeiből lopott több mint 1 millió forint értékben.

Az érméket minden alkalommal zálogtárgyként adta be egy egri zálogházba, az összesen 15 db aranyérméért 700 000 forintot meghaladó zálogkölcsönt kapott.

Az élettársa tudomást szerzett a cselekményről, arról is, hogy az érmék zálogban vannak, azonban a kiváltásukra nem volt elegendő pénze, így a kölcsön futamidejét tudta csak meghosszabbíttatni 160 000 Ft-ért.

A nyomozás során az érméket lefoglalták és a sértett részére történő kiadásukkal a kár megtérült.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !