A járdán kerülte ki a körforgalmat egy 76 éves férfi Veszprémben, miközben egy gyalogost elsodort (videó)

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 76 éves férfival szemben, aki ittasan, gépkocsijával a járdára felhajtva kerülte ki a körforgalom előtt feltorlódott autókat Veszprémben, miközben egy gyalogost elsodort. 

A vádirat szerint az elkövető ittasan vezetett Veszprémben, amikor a belvárosban lévő egyik körforgalom előtt  a kiemelt útszegélyen át felhajtott a járdára, hogy a körforgalomba behajtásra váró autókat így kerülje ki.

A férfi 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg a járdán, ahol ekkor több gyalogos, köztük egy tizennyolc éves fiú is tartózkodott a szüleivel. Az elkövető a gyalogosok felé hajtott, amelyet a fiú édesanyja észrevett, és félrerántotta gyermekét, azonban a gépkocsi ennek ellenére a sértett jobb lábán áthaladt, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett. 

A sofőr ezt követően nem állt meg, hanem további 160 métert haladt a járdán, majd az úttestre visszatérve segítségnyújtás nélkül elhajtott. A körforgalomba a baleset idején behajtó egyik járművezető tanúja volt a történteknek, ezért a vádlottat követve a közelben megállásra késztette, de a férfi innen is továbbhajtott.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltás kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !