Vezetéstől eltiltott, bedrogozott ámokfutó száguldozott Zalaegerszeg belvárosában (videó)

Vádat emeltek egy szombathelyi férfi ellen, aki autójával - kábítószer hatása alatt -száguldozott, majd menekült a rendőrök elől - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a 33 éves, büntetett előéletű férfi, akit korábban bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt már eltiltottak a vezetéstől, az ominózus napon kora délután ismét kábítószer hatása alatt vezette a városban személygépkocsiját, amelyben négy utast - köztük egy kiskorút - szállított.

A sofőr többször is szabálytalanul váltott sávot, a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a városon keresztül menekülni kezdett. Zalaegerszeget elhagyva Keszthely felé a 76-os úton, majd Zalaköszvényes külterületén haladt, mintegy óránkénti 130 kilométeres sebességgel, végül az autós üldözés után a rendőrök összehangolt akciójával sikerült őt megállítani.

A férfi a közlekedési szabályokat többszörösen és durván megsértő magatartásával öt autó vezetőjének és utasainak testi épségét tette ki közvetlen veszélynek - írták.  

Az autó vezetője ellen járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !