Többgyermekes családanya karmolta az intézkedő rendőrt Hajdú-Biharban

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz egy hajdúsági nő ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. június 17-én este a rendőrök ittas vezetés miatt intézkedtek egy nővel szemben, aki többszöri felszólításra sem igazolta magát, továbbá a légalkoholmérésben történő közreműködést is megtagadta. Amikor a rendőrök közölték a nővel, hogy vér- és vizeletmintavételre előállítják, a nő agresszívvá vált és megpróbált a helyszínről elfutni, ezért a rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak vele szemben. Ennek során a rendőrök a nő mindkét csuklóját megfogva próbálták kezeit a háta mögé vezetni, melynek ő karjait megfeszítve és rángatva ellenállt, azt kiabálva, hogy hagyják békén.

A megalapozott gyanú szerint amikor a rendőr a bilincsért nyúlt, a nő kihasználva azt, hogy egyikük csak egy kézzel tartotta, a bilincselésének megakadályozása érdekében körmeit több alkalommal a rendőr mindkét csuklójába, jobb alkarjába és jobb kézfejébe erősen belenyomva azokat több helyen is megkarmolta. Az elkövető magatartása folytán a rendőr több, nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülést szenvedett. A megsérült rendőr a sérelmére megvalósított könnyű testi sértés vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nőt és elrendelte őrizetét. Mivel azonban a rendezett körülmények között élő, büntetlen előéletű gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését, ezért az ügyészség őrizetének azonnali hatállyal történő megszüntetéséről és szabadlábra helyezéséről rendelkezett.  

A nő ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a rendőrségen indult nyomozást a regionális nyomozó  ügyészség célszerűségből saját ügyéhez egyesítette, így az elkövető ellen egy eljárás van folyamatban az általa elkövetett mindhárom bűncselekmény miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !