Soros és Juncker fényképe volt a bakjegyeken, amikkel egy férfi a kiskunhalasai kocsmában fizetett, a pultosnak nem tűnt fel

A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kiskunhalasi sörözőben elfogyasztott italait egy párt által választási kampánycélra készíttetett és osztogatott hamis 10.000 és 20.000 forintos bankjegyekkel fizette ki.

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott ismerőseivel. A férfi a rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A hamis bankjegyekkel történő fizetést – a nem kellően figyelmes átvétel miatt – a pultos elfogadta, így az elkövető 30.000 forint kárt okozott.

A vádlott által átadott bankjegyeket egy korábbi választási kampány során egy párt készíttette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a hamis 20.000 forintos bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10.000 forintos bankjegy előoldalán Soros György szerepelt.

Az ügyészség a férfit pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !