Segített a betörőnek, hogy ellopják az apja 27 millióját

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a sértetthez annak fiával együtt akkor tört be, amikor a sértett gyógykezelése miatt nem tartózkodott otthon. Mivel a fiú tudta, hogy édesapja hol tartja az értékeit, jelentős zsákmányt ejtettek.

A vádirat szerint a büntetett előéletű lajosmizsei férfi a sértett fiától értesült arról, hogy édesapja gyógykezelése miatt hosszabb ideje nem tartózkodik otthon. A fiú tudott arról is, hogy az édesapja a lakásban hol tartja az értékeit. A két férfi előzetesen megállapodott abban, hogy az apa távollétét kihasználva betörnek a sértett lajosmizsei otthonába. Ennek megfelelően a két férfi 2021 áprilisában a ház ablakát betörte, majd azon bemásztak, a házat átkutatták és több, mint 27 millió forint értékben vittek magukkal különböző aranyékszereket, így nyakláncokat, gyűrűt és fülbevalót. Emellett egyéb, kisebb értékű ingóságokat, így például gázpalackot, étkészleteket és kristálypoharakat is elloptak a házból.

A vádlottnak felelnie kell még egy lopásért és egy kifosztásért is. A férfi ugyanis 2021. február 16-án, éjjel besurrant egy lajosmizsei házba és az alvó sértett szobájában előbb felvette a sértett két darab szabadidő felsőjét és egy kabátját, majd különböző ingóságokat kezdett összepakolni, hogy azokat elvihesse. A pakolásra azonban a sértett felébredt és elküldte az elkövetőt a házból.

A férfi 2021. március 3-án bemászott egy másik lajosmizsei ingatlanba is, ahol egy mosógépet és egy centrifugát készített össze, de cselekményében ekkor is megzavarták, így végül zsákmány nélkül távozott.

Az ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint kifosztás bűntettének és lopás vétségének kísérletével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi a vád tárgyává tett cselekményeit két felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség indítványozza azok utólagos végrehajtásának elrendelését is.

A sértett fiával szemben a nyomozó hatóság felfüggesztette az eljárást, mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodik.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !