Rablógyilkosság Józsefvárosban - A piaci kéregetőket egy nő szívességből meghívta egy lakásba ebédre, de egyikük megölte a házigazdát

Vádat emeltek egy tavalyi józsefvárosi rablógyilkosság miatt két budapesti férfi ellen: a piaci kéregetőket egy nő szívességből meghívta egy lakásba ebédre, de egyikük megölte a házigazdát - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Az ügyben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, rablás, szexuális erőszak kísérlete és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Azt írták, a józsefvárosi lakásban a tulajdonos mellett szívességi lakáshasználóként élt egy mozgássérült férfi és felesége.

A nő a bűncselekmény napján, 2022. február 2-án ismerkedett meg a két vádlottal, akik egy VIII. kerületi piacon kéregettek, és azt mondták éhesek, ezért az asszony megsajnálta őket, és meghívta ebédre.

A közlemény szerint a lakásban, közös italozás után a két férfi pénzt követeltek a házigazdától, ezután az egyikük olyan brutális módon bántalmazta őt, hogy a tulajdonos nem sokkal később a helyszínen meghalt.

Az ott élő mozgássérült férfi és felesége hangosan tiltakozott a bántalmazás ellen, ezért a másik vádlott őket is veréssel fenyegette meg. Ekkor a társa, abbahagyva a már eszméletlen házigazda bántalmazását, odalépett a nőhöz, egy borsspray-vel a szemébe fújt, majd megpróbálta megerőszakolni, de a nő erőteljes ellenállása és kiabálása miatt végül felhagyott szándékával.

A támadók elvették a lakók értékeit, majd a lakás konyhájában kolbászt sütöttek, beszélgettek, kávéztak és cigarettáztak. A lakást csak az este hagyták el, ekkor magukkal vitték az összegyűjtött értékeket.

A rendőrök pár órán belül elfogták a támadókat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !