Rablás és súlyos testi sértés miatt őrizetbe vettek egy 19 éves salgótarjáni férfit

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett, és súlyos testi sértés kísérlet bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 19 éves salgótarjáni lakos ellen.

Az elkövető 2023. június 21-én a kora hajnali órákban a salgótarjáni buszpályaudvaron tartózkodott és megismerkedett egy 30 éves salgótarjáni férfival. Közös italozást követően együtt mentek az idősebb férfi közeli lakására, majd reggel a házigazda rövid időre távozott a szobából ahová visszatérve alkalmi vendége minden előzmény nélkül rátámadt. A 19 éves férfi kezében egy hegyes eszközzel - annak érdekében, hogy megszerezze a sértett személyautójának indítókulcsát - több alkalommal a hátán, a kezén és a mellkasán megszúrta az idősebb férfit, aki kimenekült a lakásból. Az alkalmi ismerős ezt követően megszerzet a sértett gépjárművének indítókulcsát, majd azzal a helyszínről eltávozott. A sértett ezt látva, mert csak visszatérni a lakásába, ahol megtalálta és felismerte a saját csavarhúzóját, amivel az elkövető rátámadt és a sérüléseit okozta neki, valamint azt tapasztalta, hogy az autója indítókulcsa eltűnt.

A bejelentése alapján rövid idő alatt az egyenruhások Mátranovákon beazonosították a sértett mozgásban lévő gépkocsiját, amelyben ekkor már két férfi tartózkodott. A jármű a rendőri jelzéseknek nem állt meg és tovább haladt. Munkatársainknak Vizslás-Újlak település közelében sikerült intézkedés alá vonni a járművet, amelynek a korábbi rablás elkövetőjeként beazonosított vezetőjét - aki egyébként vezetői engedéllyel sem rendelkezett - a helyszínen elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd a férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !