Megpróbált meglépni a rendőrök elől a járművezetéstől eltiltott kamasz fiú Zalakomárban

A megalapozott gyanú szerint a 14 éves kamasz június 26-án 18 órakor segédmotoros kerékpárral közlekedett Zalakomárban, a Kossuth Lajos utcában. Utasként egy kisgyermeket is szállított, bukósisakot pedig nem viseltek. A velük szemben közlekedő rendőrök felismerték a járművezetéstől eltiltott motorost, ezért intézkedni akartak vele szemben. A fiatal azonban nem állt meg, hanem továbbhajtott, majd egy ingatlan udvarában a motort hátrahagyva gyalog próbált elmenekülni az egyenruhások elől.

A rendőrök pillanatok alatt elfogták a kamasz fiút, és előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt kihallgatták.

"A bukósisakot a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett ütközés következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Segít elkerülni, illetve enyhíteni a sérüléseket, hiszen a baleset során védi viselője fejét, elnyeli a keletkező energia jelentős részét. A passzív biztonsági eszközök saját testi épsége védelmét szolgálják. Tegyen a saját biztonságáért." - hívta fel a figyelmet a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !