Két fiatalkorú teljesen meztelenre vetkőztetett egy férfit, majd magára hagyták a Borsodszirák-Ziliz közötti útszakaszon

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a két fiatalkorú vádlottnak az ügyében, akik az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint magára hagytak egy kihűléssel veszélyeztetett férfit a Borsodszirák-Ziliz közötti útszakaszon. 

A megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett 2019. október 5-én a késő esti órákban azonos időpontban távoztak egy borsodsziráki szórakozóhelyről, ahonnan a sértett gyalogosan zilizi otthonába indult, míg a két fiatalkorú kis idő múlva kerékpárral követte őt. Amikor a terheltek utolérték a sértettet, leszálltak a bicikliről és beszélgetni kezdtek. Ezt követően az elsőrendű vádlott lökdösni kezdte a férfit, ráncigálta felsőruházatát, majd több alkalommal felsőtesten ütötte. Kiérve Borsodszirákról – a kivilágítatlan közúton – az elsőrendű vádlott egyre agresszívabbá vált, folytatta az sértett ütlegelését, melytől a férfi ittassága miatt többször elesett, ráadásul a bántalmazások közben a terhelt egy-egy ruhadarabot is lerágatott róla és azokat az út szélén eldobta. Mindezt addig folytatta, míg a sértett teljesen meztelen lett. Ekkor a vádlottak visszaszálltak a kerékpárra és a férfit a szemerkélő esőben, 10 Celsius fok körüli időben magára hagyták. A kihűléssel veszélyeztetett férfit egy arra közlekedő autóbusz sofőrje találta meg az úttesten fekve kb. fél óra elteltével. 

A másodrendű vádlott ugyan nem vett részt sem a sértett bántalmazásban, sem vetkőztetésében, sőt többször tiltakozott az elsőrendű vádlott cselekedete ellen, a sértettet az út szélén hagyta, semmit nem tett meg annak érdekében, hogy a férfi életét megóvja.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek és őt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, a másodrendű vádlottat pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 1 év 3 hónapra próbára bocsátotta. 

Az ítélet nem jogerős, azt az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette, a másodrendű terhelt és védője, valamint az ügyész három munkanapot fenntartott jogorvoslati nyilatkozata megtételére.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !