Intézkedő rendőrökre támadt egy borsodi család hat tagja

A Debreceni Járásbíróság letartóztatta egy család hat tagját, akik csendháborítás miatt intézkedő rendőrökre támadtak június 21-én egy borsodi településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

A rendőröket egy túlságosan hangos családi rendezvény miatt hívták ki. Megjelenésüket többen ellenségesen fogadták, ezért újabb bejelentésre már megerősített rendőri erőket küldtek a helyszínre.

Egy nő - többek bátorítása mellett - meragadta az egyik rendőr ruháját, rángatni kezdte és azt kiabálta, hogy "ide nem jöttök be", miközben a férje a kaput belülről rugdosva fenyegette a rendőröket. Amikor a ház tulajdonosát akarták a rendőrök a szolgálati gépkocsihoz vinni, az ingatlan udvarán álló mintegy húszfős társaság különböző tárgyakat dobált feléjük; a társaság tagjai ezután elindultak, azt ordibálva, hogy "megdöglötök, megölünk benneteket!". A rendőrök könnygázzal tudták csak a támadókat távol tartani maguktól.

Pár óra elteltével az egyik ittas férfi és három hozzátartozója autóval a rendőrkapitányság épületéhez ment, hogy az intézkedés miatt kérdőre vonja a rendőröket.

A nyomozó ügyészség a rendőrökre támadó öt férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak miatt és indítványozta letartóztatásukat. A bíróság végzése nem végleges - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !