Halálos balesetet okozott a nő, aki vezetés közben a tájat fotózta

Az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott azzal a nővel szemben, aki vezetés közben fotókat készített és halálos balesetet okozott. A bíróság a vádlottat 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 800 000 forint pénzbüntetésre, valamint 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A megállapított tényállás szerint a biztonságos járművezetésre jelenleg részben - az észlelési, döntési és cselekvési képességei miatt - alkalmatlan nő a személygépkocsit a 117-es számú főúton Kesztölc felől Esztergom irányába vezette. A nő haladása során a jobbra ívelő útkanyarulatból kihaladva fokozatosan áttért a bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, mivel a kézben tartott mobiltelefonjával az úttest melletti környezetről fényképfelvételeket készített. 

Mindeközben a 117-es számú főút szemközti forgalmi sávjában vezette a sértett a személygépkocsit, melynek jobb oldali első ülésén utast szállított. A veszélyhelyzet kialakulásakor a sértett jobbra kormányozta a járművét, fékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta. Az ütközés hatására a sértett által vezetett személygépkocsi az út melletti árokba csapódott és felborult. A járművek ütközése miatt, a vádlott mögött járműszerelvényével érkező férfi vészfékezést kezdeményezett, ennek ellenére a nyerges vontató elejével a vádlott személygépkocsija oldalának ütközött.

A balesetben a vétlen személygépkocsi sofőrje a helyszínen elhunyt. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !