„Gyere, öljük meg!” - Elszabadult a pokol egy zalai panziónál, mert az ott lakó építőmunkások korábban lekiabáltak a vádlottak párjainak

Az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottak az élettársaikkal egy építkezés mellett sétáltak, amikor az ott dolgozó munkások lekiabáltak a társaság nőtagjainak. A két férfi ezt sérelmezte és szóváltásba keveredett a sértettel, egymást kölcsönösen szidalmazták, kiabáltak, majd a helyszínt elhagyták - olvasható a bíróság közleményében.

A következő napokban a vádlottak kiderítették, hogy az építkezésen dolgozó munkások hol szálltak meg és a panzióhoz mentek, hogy felelősségre vonják a korábbiak miatt a sértettet. Útközben találkoztak a másodrendű vádlott egyik ismerősével, akit ő egy késsel megfenyegetett. A testvére a férfi segítségére sietett, ám ekkor a vádlott fenyegetőleg őfelé fordította a kését. A vádlottak élettársai időközben odaértek, így a társaság továbbment.

A panziónál a vádlottak először a munkások vezetőjével beszéltek, majd többen köréjük gyűltek. Amikor a vádlottak előkapták a késeiket a csoportosulás tagjai különböző irányba szétszaladtak. A sértett futás közben megcsúszott és elesett, mire az elsőrendű vádlott a késsel rátámadt és társának azt kiabálta „gyere, öljük meg!”. A másodrendű vádlott hozzájuk lépett és a sértettet a bal combján megszúrta. A munkások, akik látták, hogy társukat megtámadták, téglákat kezdtek dobálni feléjük, mire a vádlottak elmenekültek. A sértett erősen vérzett, ezért sógorával úgy döntöttek, hogy bemennek a kórházba.

A vádlottak eközben a közelben parkoló ismerősük autójából magukhoz vettek egy kerékkulcsot és egy esztergált farudat, majd visszamentek a helyszínre, ahol rátámadtak a vérző férfi sógorára. Az elsőrendű vádlott a kerékkulccsal fejbe ütötte őt, míg a másodrendű vádlott a farúddal ütlegelte. Az ütések hatására földre került férfit a vádlottak egyike vesetájékon, míg másikuk mellkason szúrta. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a vádlottak meghallották a közeledő sziréna hangját és elmenekültek.

A sértettek 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek el, kórházba szállításuk híján a sérüléseik maradandó fogyatékosságot, illetve életveszélyes állapotot okozhattak volna.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottak cselekményét a vádtól eltérően súlyos testi sértés bűntettének minősítette, az elsőrendű vádlottat így 2 rendbeli társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette és 2 rendbeli zaklatás vétsége miatt szintén 7 év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés és súlyosítás végett, míg a másodrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Az ítélőtábla a törvényszék ítéletét megváltoztatta, a vádlottak cselekményét részben emberölés bűntette kísérletének minősítette és büntetésüket 8 év 6 hónap börtönre súlyosította, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !