Felébresztették a rendőrök az autóban alvó férfit, majd megtalálták a drogot

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szembeni az autóban aludt, amikor őt a rendőrjárőrök ellenőrizték, felébresztették, és tőle kábítószert foglaltak le.

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 30-át megelőzően amfetamint és metamfetamint  szerzett, amelynek egy részét elfogyasztotta, a többit magánál tartotta. Az elkövető 2021. augusztus 30-án, 5 órakor Komáromban, egy parkolóban az autóban aludt, amikor a rendőrjárőrök ellenőrizték. Az intézkedéskor a rendőrök lefoglalták a férfi által még el nem fogyasztott, fecskendőben tartott metamfetamint. 

Az elkövető ezután, 2021. december 12. napját megelőzően is szerzett kábítószert, marihuanát és metamfetamint, amelyből fogyasztott, a többit magánál tartotta. A férfi 2021. december 12-én 00 óra 20 perckor Kapuváron tartózkodott, amikor a rendőrjárőrök igazoltatták. Ekkor a rendőrök a férfi kabátja zsebéből foglaltak le kábítószert.

A lefoglalt összes kábítószer mennyisége több, mint háromszorosan haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a lefoglalt kábítószert kobozza el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !