Egymás után kétszer is ittas vezetéssel bukott le egy autós oktató Nógrádban

Ittas autós szakoktatóval szemben intézkedett szabadidejében a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője a 22-es számú főúton - tudatta a Tények.

A Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője, Bárnai Balázs alezredes a szolgálati idejét követően civil jellegű rendőrségi autóval közlekedett Szécsény irányából Salgótarján felé június 23-án. 17 óra 45 perckor Ságújfalu közelében észrevette, hogy az előtte közlekedő oktatóautó indokolatlanul lassan, bizonytalanul „kacsázva” halad. Konstatálta, hogy biztos az első órákat veszi közúton a tanulóvezető, azonban a gépkocsi megelőzése közben látta, hogy azzal egy idősebb férfi közlekedik egyedül. A kapitányságvezető a jármű mozgásából arra következtetett, hogy a nagy meleg miatt a sofőr esetleg rosszul lehet, és az időközben az autóbuszöbölben lehúzódva félreálló oktatóautó előtt ő is megállt – közölte a rendőrség.

Az alezredes szolgálatba helyezte magát, és intézkedett a járművezetővel szemben. A rutinos rendőri vezetőnek azonnal feltűnt a sofőr koordinálatlan mozgása és kommunikációja, illetve a jármű utasteréből áradó alkoholszag. A gyanút megerősítette az időközben a helyszínre érkező egyenruhások alkoholszondás ellenőrzése, akik a 61 éves salgótarjáni gépjárművezető-szakoktatót elfogták, és véralkohol-vizsgálatra előállították. A mintavételt követően a negatív példát mutató oktató vezetői engedélyét elvették, a férfi szabadon távozhatott.

Aznap 22 óra 40 perckor a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei felfigyeltek ugyanarra az oktatóautóra, miközben Karancsalja irányába halad. Megállították a járművet, amelyet ismételten a korábban már ellenőrzött szakoktató vezetett, aki az újbóli alkoholszondás ellenőrzés során is ittasnak bizonyult. Az egyenruhások a megismételt mintavételt követően a férfit szabálysértési őrizetbe vették, mivel ekkor már nemcsak ittasan, hanem engedély nélkül vezette a járművét.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán folytatólagosan elkövetett ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !