Egy tehergépkocsi sofőrje kanyarodása közben halálra gázolt egy kerékpárost, a baleset elkerülhető lett volna

A dabasi rendőrök befejezték egy közúti közlekedési baleset vizsgálatát. A gyanú szerint egy tehergépkocsi sofőrje kanyarodása közben elgázolt egy kerékpárost, aki a helyszínen meghalt.

Egy 47 éves hernádi férfi hajtott ki egy telephelyről, majd jobbra szándékozott kanyarodni, miközben járműve elejével elütött egy kerékpárost. A 61 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az ügyben kirendelt igazságügyi közúti közlekedésbiztonsági műszaki szakértő véleménye szerint, ha a teherautót vezető férfi -elindulás előtt- nem közvetlenül, hanem kissé hamarabb ellenőrzi a jobbról érkező forgalmat, adott esetben, ha már megkezdett kanyarodása közben körültekintőbb, a baleset elkerülhető lett volna.

A sofőr kihallgatásán védekezett, nem érzi magát felelősnek a történtek miatt. Azt mondta, nem látta az úttesten közlekedő kerékpárost, valószínűleg a jármű karosszériájának, vagy jobb oldali tükrének a takarásában lehetett.

A férfi jogosítványát visszavonták, vele szemben a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !