Egy 17 éves fiút bántalmazott a 37 éves férfi, majd fejszével akart rá lesújtani

Emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves férfival szemben, aki 2022 októberében egy 17 éves fiút bántalmazott és fejszével akart rá lesújtani, majd végül az utcán parkoló motorját verte szét az egyik Pápa környéki faluban.

A vádirat szerint az elkövető kapcsolatot tartott a volt élettársától születetett gyermekeivel és tudott arról, hogy a nő barátnőjének fia többször felügyel a gyerekekre. A vádlott azt feltételezte, hogy az asszony és a sértett között érzelmi kapcsolat áll fenn, ezért féltékenységből az egyik közösségi oldalon szidalmazta is a fiatalt, akivel azonban személyesen sohasem találkozott.

A férfi 2022. október 11-én este is a család lakóhelyén járt, amikor meglátta a kiskorú sértett ház előtt parkoló motorkerékpárját. Ekkor előzetes bejelentés nélkül ittasan bement a házba, ahol a nappaliban a sértett a gyermekekkel a televíziót nézte. A férfi belekötött a fiatal fiúba, és számos alkalommal ököllel fejen, tarkón ütötte.  A sértett a kazánházba menekült a vádlott elől, aki ott tovább bántalmazta, majd egy fejszét vett magához és annak élével ütött a fiú felé, aki szerencsésen elfordult az ütés elől és az utcára menekült. A férfi oda is követte, próbálta utolérni, de a sértett elfutott előle. Az elkövető ezek után dühében a fejszével nekiesett a sértett motorjának és mintegy 37 000 forintos kárt okozva megrongálta, majd egy közeli bozótosba lökte.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt a vádlott vonatkozásában az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknél. Továbbá azt is indítványozta hogy a bíróság a férfi egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtását is rendelje el, miután az újabb bűncselekményt a felfüggesztés próbaideje alatt követte el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !