Csak egy üdítőt akart kifizetni a nála lévő élelmiszerekből a rabló

Fizetés nélkül akart távozni egy boltból a terhelt. Az ott dolgozó vagyonőr kisebb dulakodás után tudta feltartóztatni a férfit. 2023. június 23-én letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat. Ellene rablás bűntettének gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság indított eljárást.

2023. június 22-én a gyanúsított megjelent egy áruházlánc egyik egységénél azért, hogy onnan különböző dolgokat tulajdonítson el. A boltban számos élelmiszert vett magához, amikkel megpróbált fizetés nélkül távozni. Amikor a férfi a pénztárhoz ért, mindössze egy kis üveg üdítőt fizetett ki, azonban nem sokkal később az áruháznál dolgozó vagyonőr felszólította, hogy mutassa meg a nála lévő reklámtáska tartalmát és a blokkot is. Ennek a terhelt nem tett eleget és szidalmazni kezdte az alkalmazottat. Ekkor a vagyonőr megpróbálta elvenni a gyanúsítottnál lévő reklámtáskát, de azt a tulajdonosa nem engedte el. Ekkor a terhelt megpróbálta fellökni az ellene intézkedő férfit, akit meg is karmolt. Emiatt a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Végül a cselekmény során a reklámtáska a vagyonőr kezében maradt, annak füle a dulakodás során elszakadt, a gyanúsított pedig elmenekült az üzletből. Amikor a sértett utánament, a gyanúsított már egy tapétavágókéssel fenyegette meg őt. Az esetnek az időközben értesített rendőrök vetettek véget, akik elfogták a terheltet. 

Figyelemmel az eljárás során mutatott magatartására szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított nagy eséllyel megpróbálja majd kivonni magát az eljárás alól – megszökik, vagy elrejtőzik. Mindemellett fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Továbbá a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a gyanúsított büntetőeljárásban részt vevő és más személyekkel kapcsolatban fennálló viszonyára, valamint eljárás során tanúsított magatartására tekintettel az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt. 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. július 23-ig. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított szabadlábra helyezés érdekében jelentett be fellebbezést ellene. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslat benyújtására neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !