Bérelt lakásokat bocsátott rendelkezésre egy férfi prostitúciós tevékenység céljából Miskolcon, továbbá tiltott szerencsejátékokat is szervezett

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint két miskolci lakást bérelt ki abból a célból, hogy ott „szobáztatási” tevékenységet folytasson, azaz olyan nőknek bocsássa rendelkezésére az ingatlanokat, akik prostitúciós tevékenységet végeznek. Telefonos megállapodásaik szerint a hölgyek meghatározott időszakban használhatták a lakást, amiért cserébe napi bérleti díjat kellett fizetniük a vádlottnak. A férfi fenti cselekménye eredményeképpen több, mint másfélmillió forint vagyongyarapodásra tett szert. 

Ezen túlmenően a terhelt 2020 márciusától legalább 20 alkalommal szervezett jogosultság és hatósági engedély nélkül szerencsejátékot lakásában. A kártyapartik lebonyolítása során a játékosok meghatározott összegekért zsetont váltottak a vádlottnál, amellyel játszottak. Az összegyűlt összegekből a vádlott levont néhány tízezer forintot a maga részére, illetve adott belőle a kártyaosztó feladatát ellátó személyeknek is, a fennmaradó részt pedig szétosztotta a helyezések függvényében. 

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében és tiltott szerencsejáték szervezésének bűntettében mondta ki bűnösnek és 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 8 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte bűnöséget beismerő vallomását, azt, hogy elősegítette az eljárás gyors, hatékony befejezését, valamint az is latba esett, hogy a férfi immár legális munkaviszonnyal rendelkezik. 

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !